Hitta bra flyttfirmor

Flytta hemifrån, till en ny stad eller bara till andra sidan stan? Hitta en pålitlig, bra flyttfirma i Sverige som passar dina behov och budget. Vi har samlat information om några av de bästa firmorna i de största städerna för att göra ditt val lite enklare.

Stockholm

Stockholm, med sin pulserande stadsrytm och slingrande gator, kan vara en utmaning när det kommer till flytt. Här är några av de populäraste flyttfirmorna i Stockholm.

Montrab

Montrab är en flyttfirma verksam i Stockholm, Dalarna, Västmanland, Gävleborg och Västernorrlands län men betjänar hela Sverige. Deras tjänster inkluderar flytt, flyttstäd, montering och förvaring för både privatpersoner och företag. De hanterar allt från planering och packning till montering av möbler och tunga föremål, så att du inte behöver tänka på det. Deras specialiserade utrustning garanterar säkra och effektiva transporter åt sina kunders värdefulla last.

Kontakt:

Tel: 010–330 00 13

E-post: [email protected]

TBA Transporter

TBA Transporter erbjuder flyttjänster i Stockholm och genomför årligen cirka 1 400 flyttar med fokus på kvalitet och säkerhet. Deras erfarna personal arbetar nära med kunderna för att anpassa flytten efter deras önskemål. Förutom flyttning erbjuder de även tjänster som uppackning i det nya hemmet samt förvaring i temperaturstyrda magasineringslokaler.

Kontakt:

Tel: 08-630 05 50

E-post: [email protected]

Akut Flytt & Städ

Akut Flytt & Städ är en städfirma och flyttfirma baserad i Stockholm, särskilt aktiv i Johanneshov och Södermalm. De erbjuder snabb service till både privatpersoner och företag, och kan vara på plats inom en timme för att utföra tjänster utan extra kostnader. Företaget hanterar allt från grundläggande till avancerade städuppdrag, inklusive dödsboärenden, sanering och flyttstäd. De är tillgängliga dygnet runt, året runt, och erbjuder även städ- och flyttjour.

Kontakt:

Tel: 0739-31 06 25

E-post: [email protected]

Göteborg

Göteborgs kustlinje och kullerstensgator kräver en flyttfirma med lokal kännedom. Här kan du läsa några om de populäraste flyttfirmorna i Göteborg.

Trygg Moving

Trygg Moving är en pålitlig och professionell flyttfirma i Göteborg med stark närvaro i södra Sverige. De hjälper både privatpersoner och företag med ett team av erfarna flyttexperter och moderna fordon. Företaget kan hantera allt från enkla inomstadsflyttar till komplexa internationella flyttar.

Kontakt:

Tel: 010-175 75 88

E-post: [email protected]

Haynes Flytt

Haynes Flytt i Göteborg är ett erfaret och pålitligt flyttbolag som betjänar både privatpersoner och företag. De har ett gott rykte i branschen och ett team av välutbildade experter. Deras tjänster inkluderar allt från packning och lastning till transport och montering av möbler.

Kontakt:

Tel: 031-27 85 00

E-post: [email protected]

GLC Flytt

GLC Flytt i Göteborg är känt för sin pålitlighet inom flyttbranschen och erbjuder tjänster för både privat- och företagsflyttar. De tillhandahåller tjänster som packning, möbelmontering och städning efter flytten. Med en modern fordonsflotta utrustad med GPS, garanterar de säker transport, och alla föremål är försäkrade under resan.

Kontakt:

Tel: 031-727 32 00

E-post: [email protected]

Malmö

Som porten till kontinenten har Malmö en särskild charm. Om du planerar att flytta hit eller inom staden, överväg dessa toppfirmor för att hitta en städfirma i Malmö.

Möbelkillarna

Möbelkillarna är en framstående flyttfirma i Malmö med mottot ”Vi gör det enkelt att flytta”. De erbjuder tjänster inte bara i Malmö utan över hela Skåne och hanterar även långväga flyttar inom Sverige. Företaget sticker ut med tydliga priser, avbokningsskydd, trygghetsgaranti och säkra betalningsmetoder. Många kundomdömen vittnar om deras höga servicekvalitet och pålitlighet.

Kontakt:

Tel: 0200-210 214

MB Flytt

MB Flytt och Städ är en erfaren flyttfirma i Malmö som erbjuder flytthjälp och transport för både privatpersoner och företag. De garanterar trygghet, pålitlighet och konkurrenskraftiga priser, oavsett storleken på flyttuppdraget. All personal är välutbildade och kundens bohag är fullt försäkrade genom Trygg Hansa. Trots sitt huvudkontor i Malmö, utför de tjänster i hela Skåne, samt i Halland och Stockholm.

Kontakt:

Tel: 010-206 77 37

E-post: [email protected]

JC Flytt

JC Flytt är en ledande flyttfirma i Malmö som specialiserar sig på bohagsflyttar. De erbjuder en rad tjänster, inklusive företagsflyttar, flyttstädning och andra flyttjänster i Skåne, med huvudkontor i Helsingborg. Hos JC Flytt betalar kunderna endast för själva flyttjänsten, utan extra avgifter för transport. Företaget prioriterar kundens egendom, garanterar en snabb, effektiv och säker flytt, och erbjuder tjänster som montering och packning.

Kontakt:

Tel: 042-55 777

E-post: [email protected]

Det här kan en flyttfirma hjälpa till med

Packning

Att packa inför en flytt kan vara tidskrävande och överväldigande. Flyttfirmor erbjuder professionell packningstjänst som säkerställer att dina ägodelar är väl skyddade och organiserade inför transporten.

Transport

En av de centrala tjänsterna en flyttfirma erbjuder är transport av dina ägodelar. Med sina specialiserade fordon och utbildade chaufförer säkerställer de att allt transporteras säkert och effektivt från start till slutdestination.

Uppackning

Efter ankomst till din nya bostad eller lokal kan en flyttfirma även assistera med uppbackning. Detta innebär att de systematiskt placerar ut och packar upp dina ägodelar, vilket hjälper till att snabbt göra det nya stället beboeligt.

Ytterligare tjänster

Många flyttfirmor erbjuder även ytterligare tjänster, såsom montering av möbler, flyttstädning och förvaring. Detta gör det möjligt för kunder att få en helhetslösning och underlättar hela flyttprocessen.

Relaterade frågor

Vad kostar en flyttfirma?

En grov uppskattning är att en normalstor flytt kostar mellan 5 000 och 15 000 kronor efter rutavdrag, men den specifika kostnaden för en flyttfirma beror på en rad faktorer, bland annat:

 • Bostadsstorlek: En flyttfirma tar ofta betalt per kvadratmeter. En normalstor lägenhet på 50 kvadratmeter kostar ungefär 90 kronor per kvadratmeter efter rutavdrag, vilket motsvarar 4 500 kronor.
 • Flyttens längd: Om flytten sker mellan olika orter eller städer tillkommer en kostnad för transport. En mil kostar ungefär 250 kronor.
 • Flyttens svårighetsgrad: Om flytten innebär att tunga eller ömtåliga föremål ska flyttas kan det tillkomma en extra kostnad.
 • Extra tjänster: Om du vill ha hjälp med packning, demontering av möbler eller annan hjälp kan det tillkomma en extra kostnad.

Vad ingår i flyttfirma?

Vad som ingår i en flyttfirma beror på vilken typ av flyttfirma du anlitar och vilka tjänster du väljer. De vanligaste tjänsterna som ingår är:

 • Transport av bohag: Flyttfirman transporterar dina möbler och andra bohag från din gamla bostad till din nya bostad.
 • Packning: Flyttfirman kan packa dina möbler och andra bohag i flyttkartonger.
 • Demontering av möbler: Flyttfirman kan demontera möbler som är svåra att flytta i sin helhet.
 • Montering av möbler: Flyttfirman kan montera dina möbler i din nya bostad.
 • Flyttstädning: Flyttfirman kan städa din gamla bostad efter att du har flyttat ut.

Andra tjänster som kan ingå är:

 • Hjälp med flyttlådor: Flyttfirman kan leverera och hämta flyttlådor.
 • Hjälp med tungt gods: Flyttfirman kan hjälpa dig att flytta tunga eller ömtåliga föremål.
 • Bortforsling av avfall: Flyttfirman kan köra bort avfall som inte kan tas med i flyttbilen.
 • Förvaring: Flyttfirman kan förvara dina möbler och andra bohag under en tid.

När du anlitar en flyttfirma är det viktigt att du är tydlig med vilka tjänster du vill ha. Du kan också be om en offert från flera olika flyttfirmor för att jämföra priser och villkor.