Flyttkärra

När det är dags att flytta eller transportera tunga objekt kommer en flyttkärra väl till pass. Känt även som "pirra", detta verktyg kan vara din bästa vän vid flytt.

Vad är en pirra?

En pirra, ofta kallad flyttkärra, är ett hjälpmedel med två eller flera hjul avsett för att transportera tunga föremål. Genom att luta föremålet på kärran och utnyttja hävstångsprincipen blir det enklare att förflytta saker utan att belasta ryggen.

Pirra är ett slangord som ofta används för att beskriva en säckkärra eller magasinkärra. Utformade som flytthjälpmedel för att underlätta vid flytt och förbättra ergonomin för användaren.

Micrologistic är en ledande återförsäljare av pirror och materialhantering i stort. En pirra är ett oumbärligt verktyg när du behöver flytta tunga föremål på ett effektivt och säkert sätt, till exempel flyttlådor.

Olika typer

Magasinkärra

En magasinkärra är en typ av pirra, som är speciellt designad för att hantera lådor och större objekt, oftast med en rak rygg och större lastyta. De är vanligt förekommande inom lager- och butiksbranschen för att snabbt och smidigt flytta föremål, till exempel vid en flytt.

Säckkärra

Säckkärror är en annan typ av pirror som är idealiska för längre och smalare föremål, till exempel säckar med material. Deras L-formade design med en djup plattform nertill gör det lätt att lasta och balansera lasten under transport.

Däckpirra

Däckpirror är speciellt anpassade för att transportera däck. Med en cirkulär ram som passar perfekt runt ett däck, blir det enkelt att lyfta och förflytta däck utan att anstränga sig för mycket.

Hopfällbar pirra

För den som har begränsat med utrymme är en hopfällbar pirra perfekt. Den kan enkelt fällas ihop när den inte används, vilket gör den lätt att förvara. Trots sin kompakta storlek när den är ihopfälld, kan den ofta bära lika mycket vikt som en standardpirra.

Flyttkärra för tunga lyft

När det handlar om att hantera tunga objekt, är en flyttkärra oumbärlig. Genom att använda en flyttkärra kan du förflytta objekt som annars skulle vara för tunga eller otympliga att lyfta för hand.

Dessa verktyg kan avsevärt minska den fysiska belastningen, minska risken för skador vid manuell hantering och öka produktiviteten. Läs mer om hur du kan rädda ryggen vid tunga lyft.

Köpa pirra

Att investera i en egen flyttkärra har många fördelar. För det första kan du välja den modell som passar just dina behov bäst. Vidare innebär det en engångskostnad, vilket kan vara kostnadseffektivt i det långa loppet. Dessutom har du alltid tillgång till din kärra när du behöver den.

Priset kan variera beroende på kvalitet, storlek och tillverkare. Det kanske kan verka som en stor investering, men arbetslättnaden och tidsbesparingen kan visa sig vara värd kostnaden.

Kolla upp vilket material kärran är gjord av. Den bör vara gjord av robust material, som aluminium eller stål, för att klara av de påfrestningar den utsätts för. Kontrollera också lastkapacitet och hjulens kvalitet. Med bra hjul blir kärran lättare att manövrera.

Hyra pirra

Om du sällan behöver använda en flyttkärra kan det vara ett utmärkt alternativ att hyra en vid behov, speciellt om du behöver den till ett specifikt projekt eller under en kort period. Det är kostnadseffektivt för kortvariga projekt och du slipper bekymra dig om förvaring.

Att hyra ger också möjlighet att testa olika modeller för att hitta den som passar bäst för just det specifika jobbet.

Men innan du bestämmer dig för att hyra bör du kolla upp kostnaden. Ibland är det lika dyrt att hyra som att köpa, och då kanske du ska överväga att köpa en ändå.